Vi kunne ikke finde det perfekte drivhus
Da vi besluttede os for at vi ville have et drivhus, vidste vi godt, at det var lidt af en opgave. Haven er stort set omgivet af træer og skrænter, der skygger for solen, og dengang var vi ikke klar til at give afkald på græsplænen.
Den bedste plet i haven var på den lille runde terrasse foran brændeskuret. Der var god plads til et lille vægdrivhus. Men det mindste vægdrivhus synes vi var for lille, og det, der var et nummer større, var for stort. Hvad gør man så?
Hurra for kreativiteten… Og min handymand
De drivhuse vi havde kig på var vægdrivhuse. De levede fint op til vores behov. Model IDA 1300 passede fint i bredden, men var ikke dyb nok. Model IDA 3300 havde en fin dybde, men var for bred. Argh!
Jeg fik den geniale ide (når jeg nu selv skal sige det!) at vi kunne bygge en ramme BAG drivhuset, og på den måde gøre det dybere, og vi besluttede os for, bare at kaste os ud i det.
Af nogle ubehandlede forskallingsbrædder byggede vi en simpel ramme op ad brændeskuret. Rammen er 4 brædder dyb, ca. 50cm og drivhuset blev monteret på rammen, som det ville være blevet monteret på væggen. Der var ingen problemer overhovedet.
God plads og udnyttelse af højden i et vægdrivhus
I stedet for 2 kapilærkasser, er der nu plads til 3. På væggen og i hjørnerne har vi lavet hylder til potter, hvor vi dyrker krydderurter, spinat og salat. Det fungerer langt bedre end vi lige havde regnet med, og vi er nu i gang med at planlægge et noget mere vildt drivhusprojekt: Et vægdrivhus i hele husets højde, med plads til spisende gæster og en indvendig altan.
Se vægdrivhuse her
Vægdrivhuse fås i forskellige størrelser.
Du kan se forskellige vægdrivhuse her.
Det færdige drivhus med rammen bag.
Sådan ser det færdige projekt ud. Rammen har tilføjet lige knap 1,5 m2
God hyldeplads indvendig
I begge hjørner er tilføjet hylder og i hele drivhusets bredde er der også en hylde.